For en tid tilbake kjøpte jeg en mottrykksfyller etter å ha irritert å blichmann sin beergun en stund. De største irritasjonsmomentene mine er at jeg synes det blir unødvendig mye søl med beergun og at man (for perfekt resultat) må regulere ned trykket på gassen.

Valget mitt falt på denne. I utgangspunktet er trykkmåleren unødvendig, men «gadget» faktoren gjør at den ble kjøpt.

For tilkobling valgte jeg å dele gass slangen, slik at fat og fylleren er koblet sammen. Ølslangen går direkte fra fat til fyller.

Personlig likte jeg mottrykksfylling veldig godt. Det er enkelt, og tilnærmet ikke noe søl. Jeg føler også at det er mer kontroll på prosessen. Det var også lett å få lik mengde øl i hver flaske. Hadde jeg vist det jeg vet i dag hadde jeg uten å blunke valgt å kjøpe meg mottrykksfyller fremfor blichmann sin beergun. Prosessen er som en bonus veldig lik den man bruker for å fylle cornelius fatene uten å åpne lokket på fatet. Gass inn, koble på slange og slipp ut gassen. Presto.

Om du veger deg for .å kjøpe fra ebay kan du alternativt kjøpe herfra. Du får også slangesett til mottrykksfylleren der.

Bruk og betjening er veldig enkelt, nesten for enkelt.
1: Setter fyller i flasken
2: Setter på gass, stenger og ventilerer; 2-3 ganger.
3: Setter på gass, og sjalter over til øl. Da skal det ikke strømme øl til flasken grunnet liketrykk.
4: Åpne utluftingen forsiktig til det strømmer øl inn, og åpne litt til. Ikke fall for fristelsen med å ha full åpning. Da blir det mer skum enn øl.
5: Før ølet når utluftingshullet på toppen av fyllestangen. Steng utluftingen og ølkobling.
6: Sett på kapsler.

God brygging!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *