For en god tid tilbake startet jeg med produksjonen av fire enheter som kjører brewpi. Etter mye lesning frem og tilbake ble jeg endelig enig med meg selv, og det ble laget en plan for innkjøp av deler til å bygge om brewpiboksene til brewpiless. Dette med bakgrunn i det enkle grensesnittet og at Ispindel kan rapportere dirkete til brewpiless.

I den senere tid har noen programeringsmagikere gjort det mulig for brewpi å ta inn data fra TILT og iSpindel. For min del blir det for mye «mikkmakk» å endre små delere av brewpi filene slik at det fungerer. Forskjellen mellom brewpi og brewpiless er egentlig bare grensesnittet. De ligner strengt talt på hverandre, og brewpiless er en videreutvikling/forenkling av brewpi.

Selve byggeprosessen har tatt tid for meg. Dette grunnet at jeg har bygd enhetene inn i koblingsbokser fra biltema, det funker men tilpassing av boksene er tidkrevende hvis du vil at det skal se ålright ut. Jeg har tegnet en egen boks med utgangspunkt i noe jeg fant på google, tegningene legger jeg ut her med mål.

Slik jeg har det i dag, og prosjektet er tiltenkt, skal dette driftes via en raspberry pi. Helt identisk til mitt andre brewpi prosjekt. Forskjellen fra brewpi varianten er at disse enhetene driftes «stand alone». De har sin egen IP adresse og har www grensesnittet i nodemcu. Slik at du i utgangspunktet ikke trenger raspberryen. Bakgrunnen for at jeg bruker raspberryen er at jeg samler data fra fire bokser på en webside, og den virker som en server. Herfra bruker jeg proxyserver som henter data fra boksene, slik at jeg slipper å ha flere porter åpne i brannmuren.

Se mer under fremgangsmåte.

Deler:
– NodeMCU
– 2 veis relè
– Strøm konverter/inntak av strøm(om du velger usb strøm eller konverter er opp til deg.) Du trenger 230v til stikkene fra releet
– Veggkontakter
– LCD eller OLED
– LED dioder – For å indikere varm/kulde på.(Ekstra finesse)
– Boks å ha det i. Jeg har en egenprodusert sak som er 3D printet for OLED. (CAD kommer)

Fremgangsmåte:
Under utvikling

Design av bokser:
Design kommer, under utvikling

Bilder:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *